Αναδρομικά Στρατιωτικών: Συνεχίζεται το θρίλερ με το πότε και το πως θα καταβληθούν

Posted on Posted in Νέα-Ειδήσεις

Με την άμμο στην κλεψύδρα για την επιστροφή των αναδρομικών να αδειάζει, το θρίλερ για το πότε και το πως θα γίνει τελικά η καταβολή των αναδρομικών στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων συνεχίζεται, καθώς καθημερινά έχουμε και από μια διαφορετική δήλωση από στελέχη της Κυβέρνησης.

Ενώ, προχθές ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας δήλωνε ότι τα αναδρομικά στους στρατιωτικούς θα έχουν καταβληθεί μέχρι τα τέλη Φλεβάρη, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι τα αναδρομικά θα δοθούν σε δύο έως και τρεις δόσεις.

Όμως χθες, η Υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στην εκπομπή “Ώρα Ελλάδος 7:00” και στους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Γιάννη Σαραντάκο του τηλεοπτικού σταθμού OPEN δήλωσε ότι το θέμα των αναδρομικών στους στρατιωτικούς θα έχει κλείσει σίγουρα πριν το τέλος του χρόνου και με εφάπαξ καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους.

Από ότι φαίνεται μια ξεκάθαρη απάντηση θα δοθεί μόνο όταν το νομοσχέδιο κατατεθεί στην Βουλή, πράγμα που θα συμβεί, σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της εβδομάδας και να ψηφιστεί άμεσα, ώστε να τρέξουν γρήγορα οι υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες θα καθορίζεται η διαδικασία και οι λεπτομέρειες για την επιστροφή των ποσών.

Το ποσό συνολικά ανέρχεται στο 1,2 δισ. ευρώ ενώ μετά τις κρατήσεις διαμορφώνεται σε 800 εκατομμύρια ευρώ και οι δικαιούχοι αναμένεται να λάβουν από 1.400 ως και 20.000 έκαστος ανάλογα με τον βαθμό και τα έτη υπηρεσίας του. Πάντως, η μερίδα του λέοντος δηλαδή τα 500 εκατ., πάει στους ένστολούς.

Το νομοσχέδιο με το οποίο θα επιστραφούν τα αναδρομικά θα ορίζει ρητά ότι σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζεται το ύψος των τακτικών μηνιαίων αποδοχών των υπαλλήλων, καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2017 εφαρμόστηκε το νέο μισθολόγιο.

Το μαρτύριο της σταγόνας για τους ένστολους (Στρατιωτικοί, Λιμενικοί, Πυροσβέστες, Αστυνομικοί Δικαστικοί και Γιατροί του ΕΣΥ) θα συνεχιστεί μόνο για λίγες ημέρες ακόμα. Τουλάχιστον αυτό ευχόμαστε..

Δείτε το απόσπασμα από την συνέντευξη της κα. Αχτσιόγλου:

Υπενθυμίζουμε τα ποσά των αναδρομικών που δικαιούται ο κάθε βαθμός:

– Δεκανέας ΕΠ-ΟΠ => €16,12/μήνα ή 1.337 ευρώ συνολικά
– Λοχίας => €17,91/μήνα ή 1.485 ευρώ συνολικά
– Επιλοχίας => €19,64/μήνα ή 1.629 ευρώ συνολικά
– Αρχιλοχίας (ΣΜΥ) => €15,63 ή 1.313 ευρώ συνολικά
– Ανθυπασπιστής (ΣΜΥ) => €18,55 ή 1.538 ευρώ συνολικά
– Υπολοχαγός (ΣΣΕ) => €20,10 ή 1.667 ευρώ συνολικά
– Λοχαγός (ΣΣΕ) => €30 ή 2.488 ευρώ συνολικά
– Ταγματάρχης (ΣΣΕ) => €36 ή 2.986 ευρώ συνολικά
– Συνταγματάρχης => €83 ή 6.885 ευρώ συνολικά
– Ταξίαρχος => €110 ή 9.125 ευρώ συνολικά
– Στρατηγός => €130 ή 10.784 ευρώ συνολικά

Πηγή: onalert.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *