ΕΝΑ-ΜΠΡΟΣΤΑ: Άμεση εξόφληση των υπομνημάτων-Συνάντηση με Γενικό Διευθυντή ΓΔΟΕΣ

Posted on Posted in Άρθρα-Απόψεις

Τα μέλη της παράταξης μας ΕΝΑ-ΜΠΡΟΣΤΑ, Γιώργος Καλλιακμάνης, Γιώργος Τσαπάρας και Νίκος Κορομηλάς, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Γενικό Διευθυντή ΓΔΟΕΣ, κύριο Νίκο Χρήστου.

Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η άμεση εξόφληση των υπομνημάτων των οδοιπορικών και των υπολοίπων οφειλών της Υπηρεσίας προς στους Αστυνομικούς, που εκκρεμούν εδώ και χρόνια και αποτελούν έμμεση μείωση των αποδοχών τους!

Όπως μας  ενημέρωσε ο Γενικός Διευθυντής, δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ (Α169 του νόμου 4636/19) η νομοθετική ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές παρελθόντων ετών του Υπουργείου μας, το συνολικό ύψος των οποίων ανέρχεται στα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Με αυτό τον τρόπο θα πληρωθούν όλα τα οφειλόμενα των οδοιπορικών εξόδων και λοιπών οφειλών παρελθόντων ετών στο Αστυνομικό προσωπικό και θα αποκατασταθεί η πάγια προκαταβολή, ούτως ώστε από 1/1/2020 να μπούμε σε κανονικότητα και οι πληρωμές να γίνονται πλέον εντός σύντομου διαστήματος και όχι με τις καθυστερήσεις που παρουσιάζονταν στο παρελθόν.

Εμείς από τη πλευρά μας ζητήσαμε την επίσπευση των διαδικασιών, καθόσον πολλοί Συνάδελφοι είναι στα όρια τους, οικονομικά.

Από τη πρώτη στιγμή όπως όλο το Συνδικαλιστικό Κίνημα και ο συνδυασμός μας κατήγγειλε τις απαράδεκτες αυτές καθυστερήσεις, οι οποίες εκτός από τα σοβαρά λειτουργικά ζητήματα που δημιουργούσαν στην εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών, αποτελούσαν μια “πληγή” στις αποδοχές των Συναδέλφων!

Μάλιστα εκτός από τις σχετικές ανακοινώσεις μας, το θέμα τέθηκε από τον συνδυασμό μας και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας.

ΕΝΑ-ΜΠΡΟΣΤΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *