Επίδομα Παιδιού Α21 οικονομικού έτους 2019 – κείμενο αναγνώστη

Posted on Posted in Νέα-Ειδήσεις

Δημοσιεύουμε κείμενο αναγνώστη, από το bloko.gr:

“O υπολογισμός του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος γίνετε αυτόματα. Όσον αφορά το εφάπαξ χρηματικό ποσό σύμφωνα με την  ΑΑΔΕ, οι φορείς (Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως κλπ) που στέλνουν  τώρα τα εφάπαξ ποσά των στρατιωτικών, αστυνομικών κλπ  στην   ΑΑΔΕ πρέπει να παρέχουν την πληροφόρηση ότι είναι ποσά του ν. 4575/2018 . Μόνο τότε εξαιρούνται από το συνολικό οικογενειακό εισόδημα.Όσοι πολίτες υπέβαλαν τις αιτήσεις Α21 νωρίς  τον Μάιο του 2019 και δεν εξαιρέθηκαν τα εφάπαξ ποσά από το συνολικό οικ. εισόδημα , πρέπει να κάνουν τροποποιητική Ε1 φορολ. έτους 2018 και να συμπληρωθούν αυτόματα τα εφάπαξ ποσά στους σωστούς κωδικούς.

Την ανωτέρω απάντηση πήρα από τον ΟΠΕΚΑ αναφορικά για το επίδομα παιδιού 2019 Α21. Την δήλωση μου την υπέβαλα στις 5.6.2019 και το εφάπαξ ποσό συμπληρώθηκε αυτόματα στον κωδικό 617. Παρόλα αυτά το εφάπαξ ποσό συνυπολογίστηκε στο ετήσιο εισόδημα με αποτέλεσμα να ανέβω κλίμακα και να μειωθεί το επίδομα. 

Ξέρεις κανείς να απαντήσει τι πρέπει να κάνουμε τελικά; Το Υπουργείο σύμφωνα με την ανωτέρω απάντηση του ΟΠΕΚΑ έχει ενημερώσει την ΑΑΔΕ ότι πρόκειται για ποσά του ν.4575/18? Αν ναι τότε γιατί συνυπολογίζεται στο συνολικό ετήσιο εισόδημα.

Μήπως δεν κάνει κάτι καλά ο ΟΠΕΚΑ;”

Διαβάστε τη σχετική νομοθεσία που αφορά τα αναδρομικά εδώ

One thought on “Επίδομα Παιδιού Α21 οικονομικού έτους 2019 – κείμενο αναγνώστη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *