Πλήγμα στην αστυνομία & τα σύνορα του Έβρου: έρχονται μαζικές αποσπάσεις αντί για ενισχύσεις!

Posted on Posted in Άρθρα-Απόψεις

Προ των πυλών αποχωρήσεις αστυνομικών

Ένα καίριο πλήγμα θα δεχθεί η αστυνομική δύναμη του Έβρου, εφόσον εγκριθεί η απόσπαση ούτε ενός ούτε δύο, αλλά 27 αστυνομικών στην Αθήνα!

Συγκεκριμένα, πρόκειται για αστυνομικούς που συμμετέχουν στο σχέδιο «Ασπίδα», που αφορά στην διαχείριση και αναχαίτιση του μεταναστευτικού.

Οι 27 αστυνομικοί υπηρετούν τα τελευταία 6 με 7 χρόνια στον Νομό Έβρου με απόσπαση, ενώ η οργανική τους θέση βρίσκεται στην Αθήνα.

Η εκτέλεση της εν λόγω διαταγής αναμένεται να πραγματοποιηθεί άμεσα, ακόμη και εντός των επόμενων ημερών.

Η εναπομένουσα αστυνομική δύναμη της «Ασπίδας» θα μετρά πλέον περί τους 100 αστυνομικούς, μια ισχνή δύναμη που θα έρχεται καθημερινά αντιμέτωπη με δεκάδες μετανάστες που αριθμητικά την ξεπερνούν.

Κι όλα αυτά ενώ εν μέσω καλοκαιριού το μεταναστευτικό λαμβάνει τρομακτικές διαστάσεις στον Έβρο με καθημερινές αφίξεις δεκάδων από στεριάς και θαλάσσης.

Το γεγονός επιβεβαιώνει και ο Πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αλεξανδρούπολης Χρήστος Τουφάκης, ο οποίος σχολιάζει πως: «ο Έβρος, η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα θα πλημμυρίσουν από μετανάστες. Εμείς χρειαζόμαστε ενίσχυση κι όχι αποδυνάμωση».

Να σημειωθεί πως Αρχηγός της ΕΛΑΣ έχει αναλάβει ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής Μιχάλης Καραμαλάκης, στη θέση του παραιτηθέντος Αριστείδη Ανδρικόπουλου.

Μαρίνα Κριτού

Πηγή: pameevro.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *