Τα αξιώματα κόποις κτώνται – Επιστολή νέου Υπαστυνόμου, προερχομένου από το ΤΕΜΑ

Posted on Posted in Νέα-Ειδήσεις

Παραθέτουμε νέα επιστολή αναγνώστη αναφορικά με τα ζητήματα που ανέκυψαν από την πρόταση της επιτροπής για το νέο βαθμολόγιο της ΕΛΑΣ.

“Αξιότιμε
κ. Καραϊβάζ, κύριες και κυρίοι συντάκτες,

Όντας καθημερινός αναγνώστης της ιστοσελίδας σας, θα μου επιτρέψετε με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα για το νέο βαθμολόγιο της ΕΛ.ΑΣ., να σας αποστείλω το κάτωθι κείμενο-επιστολή μετά της συνημμένης σ’ αυτό φωτογραφίας και να παρακαλέσω για την ανάρτησή τους.

Με εκτίμηση,

ΤΑ «ΑΞΙΩΜΑΤΑ» ΚΟΠΟΙΣ ΚΤΩΝΤΑΙ
(Κείμενο-επιστολή νέου Υπαστυνόμου, προερχομένου από το Τ.Ε.Μ.Α.)

1. Αξιωματικοί Σ.Α.Ε.Α. προ του 1995 με προαγωγικές εξετάσεις, Αξιωματικοί Σ.Α.Ε.Α. μετά το 1995 με Πανελλήνιες Εξετάσεις  (ιδιώτες αλλά και αστυνομικοί), Αξιωματικοί Σ.Α.Ε.Α. (πτυχιούχοι) με προαγωγικές εξετάσεις, Αξιωματικοί Σ.Α.Ε.Α. (5 πρώτοι Σχολής Αστυφυλάκων) άνευ εξετάσεων.
2. Αξιωματικοί Τ.Ε.Μ.Α. με προαγωγικές εξετάσεις, Αξιωματικοί Τ.Ε.Μ.Α. (πτυχιούχοι) άνευ εξετάσεων, Αξιωματικοί Τ.Ε.Μ.Α. επ’ ανδραγαθία, Αξιωματικοί Τ.Ε.Μ.Α. με αθλητική διάκριση.
3. Αξιωματικοί Ν. 3686/08 με 26 έτη υπηρεσίας (άνευ εξετάσεων και καθορισμένου χρόνου παραμονής στο βαθμό του Ανθυπαστυνόμου), Αξιωματικοί Ν. 3686/08 με 22 έτη υπηρεσίας (άνευ εξετάσεων και 11 χρόνια παραμονής στο βαθμό του Ανθυπαστυνόμου).
4. Αξιωματικοί Ειδικών Καθηκόντων, άλλοι από Α.Ε.Ι. και άλλοι από Τ.Ε.Ι.
–  Αξιωματικοί προερχόμενοι από Ειδικούς Φρουρούς ή Συνοριοφύλακες και γιατί όχι σε κάποια χρόνια και από Δημοτικούς Αστυνομικούς, ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ, ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ…«ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ», καταστρατήγηση της ιεραρχίας, προσφυγές, δικαστικές διεκδικήσεις…ένας ατέρμονος κύκλος.
Τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν οι φήμες και τα σενάρια που θέλουν να αναδύεται ένα νέο βαθμολόγιο στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας. Ένα βαθμολόγιο που για άλλους φαντάζει ως επιδιόρθωση των παρελθόντων λαθών, ενώ για άλλους επιδίωξη των ευσεβών τους πόθων. Αρκεί άραγε η οικονομική κρίση και το πάγωμα των μισθολογικών προαγωγών να επιφέρουν την ολική αναδιάρθρωση του υπάρχοντος βαθμολογίου ή μήπως πίσω απ’ όλα αυτά κρύβεται η ματαιοδοξία και τα προσωπικά συμφέροντα κάποιων; Είναι τόσο πολλά αυτά που θα ήθελα να σας πω, όμως φοβάμαι ότι κάποιοι δεν θα τα καταλάβουν. Δεν θα τα καταλάβουν όχι γιατί υστερούν σε νοημοσύνη, αλλά γιατί δυστυχώς κάποιες εμπειρίες αποκτώνται μόνον αν τις βιώσεις…αν τις νιώσεις στο πετσί σου.

Αγαπητέ συνάδελφε,

Από την παιδική μας ηλικία, τόσο εγώ όσο κι εσύ, γαλουχηθήκαμε από τους γονείς και τους δασκάλους μας ότι η προαγωγή (στην επόμενη τάξη), η απόκτηση ενός τίτλου σπουδών (απολυτήριο) ή κάποιου πτυχίου (ξένων γλωσσών, πληροφορικής) και η εν γένει κατάκτηση διακρίσεων, τίτλων ή στόχων, έρχεται μόνον κατόπιν μεγάλης προσπάθειας, θυσιών και στερήσεων. Καλώς ή κακώς αυτό είναι το σύστημα που ίσχυε και ισχύει μέχρι τώρα.
Δεν σε κακίζω που προσδοκείς τη βελτίωση της βαθμολογικής και οικονομικής σου ανέλιξης. Στηλιτεύω τον φυγόπονο τρόπο με τον οποίο επιδιώκεις αυτό να γίνει. Αλήθεια, αναλογίστηκες ποτέ:
α. Πόσα χρόνια διάβαζα και πόσες φορές έδωσα εξετάσεις (μαθητικές και ενδοϋπηρεσιακές);
β. Πόσα πράγματα στερήθηκα;
γ. Πόσα χρήματα ξόδεψαν οι γονείς μου αλλά κι εγώ ο ίδιος προσωπικά;
δ. Πόσες εβδομάδες έχασα τον ύπνο μου πριν δώσω εξετάσεις για την εισαγωγή μου στο Τ.Ε.Μ.Α. και μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων; Δεν το πιστεύεις; Σε προκαλώ τον επόμενο μήνα να έρθεις σε μια από τις 2 Σχολές είτε της Αθήνας είτε της Βέροιας για να διαπιστώσεις από κοντά όσα σου γράφω. Θα δεις άντρες και γυναίκες (καμιά φορά και εγκύους), οι οποίοι στερήθηκαν την οικογένεια και τα παιδιά τους προκειμένου να παλέψουν για τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους. Θα δεις ανθρώπους στους οποίους ζωγραφίζετε η αγωνία στο πρόσωπό τους, ανθρώπους που μηχανικά χαμογελούν, άλλους σκυθρωπούς και άλλους ανέκφραστους.
Αναφέρεσαι σε αδικίες, μας συσχετίζεις με το στρατό, κατακρίνεις το αναχρονιστικό σύστημα προαγωγικών εξετάσεων για το οποίο θα συμφωνήσω μαζί σου. Παρ’ όλα αυτά, δεν προτείνεις υγιείς και δίκαιες λύσεις και επιλέγεις τον εύκολο δρόμο επιζητώντας την «εξομοίωση». Πραγματικά απάντησέ μου. Πως θα ένιωθε ο Βαλκανιονίκης αν τον εξομοίωναν με τον Πανελληνιονίκη; Πως θα ένιωθε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής αν τον εξομοίωναν με τον Πανευρωπαϊκό; Πως νιώθει ο Δημόσιος Υπάλληλος που έδωσε Πανελλήνιες Εξετάσεις και αποφοίτησε από Σχολή της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά τον καταγράφουν ως Υπάλληλο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης; Ίσως σου θυμίζει κάτι αυτό, σωστά; Ναι, θεώρησέ με γραφικό, αλλά πρέπει να στο δώσω με απλά λόγια να το καταλάβεις.
Δεν επεδίωξα ποτέ την εξομοίωσή μου με κανέναν γιατί συνειδητά επέλεξα να γίνω Αξιωματικός με εσωτερικές εξετάσεις μέσω του Τ.Ε.Μ.Α. Δεν επεδίωξα ούτε επιδιώκω να γίνω Ανώτατος Αξιωματικός. Επιδιώκω όμως και θα προασπίζω μέχρι τέλους την αξιοπρέπειά μου, τους κόπους και τις θυσίες μου που καμία Επιτροπή, καμία Ένωση αλλά ούτε κι «εσύ» συνάδελφε έχετε το δικαίωμα να ισοπεδώνετε.
Καταλήγοντας, θέλω να εκφράσω την ευχή η Πολιτική και ειδικά η Φυσική Ηγεσία του Σώματος, στην οποία προσβλέπω με πίστη και αισιοδοξία, να μην ενδώσουν στις οποιεσδήποτε πιέσεις και φιλοδοξίες για κατάκτηση τίτλων και αξιωμάτων από συναδέλφους οι οποίοι ελάχιστα κοπίασαν και δοκιμάστηκαν (γραπτώς), με δεδομένο ότι οι εξετάσεις υπήρξαν ανέκαθεν το καθοριστικό βάθρο προαγωγής και εξέλιξης στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με εκτίμηση και σεβασμό προς όλους τους συναδέλφους μου,
ανεξαρτήτως βαθμού και προελεύσεως,
——————————–
Υπαστυνόμος Β΄

Πηγή: bloko.gr

2 thoughts on “Τα αξιώματα κόποις κτώνται – Επιστολή νέου Υπαστυνόμου, προερχομένου από το ΤΕΜΑ

 1. Από τους φρουρούς μέχρι της ΣΑΕΑ άπαντες άκοπα έχουν κερδίσει καμμιά δεκαριά βαθμούς ο καθένας,με μια φορά εξέτασης. Εγώ Σχολή Αστυφυλάκων .Μετά Από 3 χρόνια δικαίωμα για να δώσω Αρχιφύλακας. Μετά επανατοποθέτηση. Μετά από 6 χρόνια δικαίωμα να δώσω για Ανθυπαστυνόμος.Περίμενα να φτάσω τα 39 και 6 χρόνια στο βαθμό για να έχω δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις του ΤΕΜΑ.Ξαφνικά ανταγωνιζόμουν με 31άχρονους.Επανατοποθέτηση πάλι. Τώρα λένε να έχω την ίδια εξέλιξη με τα παιδιά που στα 23τους έγραψαν 11 ΜΟ για Αρχιφύλακας και χωρίς καμία άλλη σχολή ή επιμόρφωση. Δεν είναι λίγο άδικο;

 2. Αστυνομικός που δεν κατάφερε να μπει στην σχολή αξιωματικών και έγινε αξιωματικός από την “πίσω πόρτα” , μιλάει για αδικία.
  Παρομοιάζει τον εαυτό μου με Βαλκανιονίκη και παγκόσμιο πρωταθλητή και θεωρεί τους υπόλοιπους κατώτερους
  Μιλάει για κόπο και μόχθο μέσα στις σχολές και γελάνε ακόμη και τα ανήλικα
  Χρησιμοποιεί ύφος υποψηφίου βουλευτή σε προεκλογική ομιλία στην επαρχία και ρωτάει ¨

  α. Πόσα χρόνια διάβαζα και πόσες φορές έδωσα εξετάσεις (μαθητικές και ενδοϋπηρεσιακές); ——– Οσα κι εγώ φαντάζομαι
  β. Πόσα πράγματα στερήθηκα; ————— Όσα κι εγώ φαντάζομαι
  γ. Πόσα χρήματα ξόδεψαν οι γονείς μου αλλά κι εγώ ο ίδιος προσωπικά; ———— Όσα και οι γονείς μου φαντάζομαι
  δ. Πόσες εβδομάδες έχασα τον ύπνο μου πριν δώσω εξετάσεις για την εισαγωγή μου στο Τ.Ε.Μ.Α. και μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων; —————– Εδώ γελάνε και τα ανήλικα που λέγαμε

  Συμπέρασμα——— Δεν υπάρχει Σωτηρία!!!!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *